Međunarodni aerodrom Sarajevo učesnik i sponzor 12. Sarajevo Business Foruma

    Prvi dan 12. Sarajevo Business Foruma, najvećeg poslovnog događaja u regiji, završen je uz iznimnu pažnju poslovnih ljudi, medijskih predstavnika i političkih zvaničnika. 

    U sklopu Foruma, u hotelu Hills na Ilidži održana je i panel diskusija pod nazivom "Čvrsti temelji za održivi razvoj".

    Pod vodstvom šefice ureda BiH Evropske banke za obnovu i razvoj Manuele Naessl, otvorena je rasprava na panelu u kojem su sudionici iznijeli svoje stručne stavove o održivom razvoju.

    Panelu je prisustvovao direktor Međunarodnog aerodorma Sarajevo, Alan Bajić, koji je rekao da je  koncept održivog razvoja izravno povezan s njegovom industrijskom granom.

    “Aerodromi imaju ulogu podržavanja održivog razvoja i istovremeno moraju imati pozitivan i samoodrživ razvoj, uz minimiziranje negativnog utjecaja na okoliš. Aerodrom Sarajevo teži pronalasku ravnoteže između razvoja, društvene odgovornosti i brige za okoliš. Nastojimo harmonizirati te ciljeve i nastavljamo napredovati. To je potvrđeno činjenicom da je 2022. godina bila naša najuspješnija poslovna godina. Uveli smo nove poslovne politike i primijenili stimulativne programe, što je rezultiralo povećanjem broja putnika za 20% u odnosu na 2019. godinu", kazao je on i ekskluzivno najavio uspostavljanje letova za Podgoricu i Tiranu iz Sarajeva.

    Panelu su prisustvovali i Biljana Braithwaite, izvršna direktorica Sustineri Partnersa, Sedin Kahriman direktor BH Telecoma , Tarik Pihura, šef Odjela za dizajn i studije u JP Autoceste FBiH i Dr. R. Ahmet Albayrak, zamjenik izvršnog direktora banke Kuveyt Türk.